Ambliopia sau ochiul leneș este  o afecțiune caracterizată prin performanţa slabă a unui ochi.

 

Ce este ambliopia?

Ambliopia sau ochiul leneș este o afecțiune destul de răspândită, în special, în rândul copiilor mici. Afecțiunea este caracterizată prin performanţa slabă a unui ochi sau, uneori, a ambilor ochi. Deși ochiul este perfect normal din punct de vedere anatomic, imaginea care se formează în creier nu este cea corectă. Ochiul este „ignorat” de creier, devenind ochi leneș, iar copilul ajunge să vadă doar cu celălalt ochi. Neavând vedere binoculară, stereoscopică, pacientul are dificultăți de orientare în spațiu, nu poate aprecia corect distanțele dintre obiecte etc.

Absența vederii binoculare are consecințe asupra dezvoltării armonioase a copilului cu ambliopie, deoarece văzul este simțul cu ajutorul căruia copilul ia cel mai frecvent contact cu mediul înconjurător, învață, se dezvoltă și se orientează în spațiu. O vedere slabă va determina o întârziere în dezvoltarea copilului, generând dificultăți de integrare școlară sau socială.

În sprijinul dumneavoastră și al copilului dumneavoastră vine Clinica Optisan care vă asigură că specialiștii în oftalmologie pediatrică vor diagnostica rapid ambliopia (ochiul leneș). Ulterior diagnosticării, prin prescrierea unui tratament personalizat și monitorizarea permanentă a progreselor înregistrate, copilul își va recupera atât vederea vederea ochiului leneș, cât și vederea binoculară, pentru a percepe corect și eficient toate aspectele mediului înconjurător și pentru a se putea dezvolta armonios.

office@optisan.ro
0746 672 215
Pietris, Nr 1, Zalau
optisan.ro

Oftalmologie,